AdSense vs Banner Advertenties: een hevige concurrentie

Geld verdienen op en met uw websiteAls u op zoek bent om geld te verdienen op uw website, maar u niet zeker bent over het gebruik van reclame, lees dan dit artikel en u zult geen twijfels meer hebben. We vergelijken de twee tegenstanders; banners en Google Adsense, waarbij we de sterke en zwakke punten van elk analyseren. Wie heeft de winnende score?

Banneradvertenties, die bestaan uit beelden, zijn één van de meest voorkomende advertenties die gebruikt worden om websites te promoten. Adsense is Google’s advertentie-service waarmee website-eigenaren geld kunnen verdienen met hun site, waarbij ze een geldbedrag ontvangen voor elke klik op een advertentie. Met Google Adsense, kunt u de advertentie-vorm kiezen voor op uw site (tekstblokken, banners of links).

We hebben deze twee web aanmunting technieken in confrontatie met elkaar geplaatst; laat het spel beginnen!

Eenvoudig te gebruiken: 1-0 voor Google

Zowel Google Adsense en banner advertenties kunnen op hetzelfde moment worden gebruikt door webmasters. Om Google AdSense te gebruiken, moet de site in overeenstemming zijn met het beleid van Google. Zodra dit wordt aanvaard, dan is het configureren en het toevoegen aan de website heel erg simpel.

Elke webmaster kan gebruik maken van banners, maar het vereist het vinden van adverteerders die  bereid zijn om banners te kopen. Dit kan een probleem zijn in onlangs gecreëerde sites of die een laag aantal bezoekers per dag hebben.

Met betrekking tot het gebruiksgemak, is Google ongetwijfeld een meer toegankelijk programma. U kunt beginnen met het weergeven van advertenties op uw website op  dezelfde dag dat het is gemaakt!

Banner advertenties voor meer controle. Nu is het gelijkspel!

Met Adsense, kunt u het formaat van de advertentie beheersen, maar niet de inhoud. Dit betekent dat op uw website, banners kunnen worden weergegeven in een willekeurige tekst van verschillende bedrijven. Bijvoorbeeld, zo kan uw site advertenties plaatsen over zowel gewichtsverlies als mobiele diensten.

Bij de verkoop van een banner aan een adverteerder, zult u weten hoe de banner op uw site zal verschijnen en kunt u deze weigeren als u het ongepast vindt.

De verkoop van banners geeft u meer controle over de reclame op uw site.De score is dus 1-1 in deze wedstrijd.

1 punt voor AdSense: Een ongelimiteerd inkomen

Als het gaat om reclame, kunt u vragen: “Wie betaald er meer geld?”. Het doel van reclame is zelfs dit: het maken van geld. Met Google Adsense kunt u een onbeperkte hoeveelheid geld verdienen. Adsense is een programma dat betaalt per klik, dus uw winst is afhankelijk van het aantal klikken.

Zoals voor banneradvertenties, worden ze verkocht voor een vast bedrag. Bijvoorbeeld, u kunt een banner huren voor 1 jaar en een bedrag ontvangen. Of het aantal bezoeken op uw site nu exponentieel griet of niet groeit, gedurende dit jaar verdien je hetzelfde. Dit heeft zo zijn voordelen, omdat u weet dat, hoe da nook, u hetzelfde bedrag ontvangt. Aan de andere kant, kan uw site veel bezoeken hebben, maar kunt u niet meer geld verdienen met de banner boven een overeengekomen bedrag – dus geen extra winst.

Hoewel ze beide voor-en nadelen hebben, wint AdSense een punt door het feit dat het een onbeperkt inkomen met reclame biedt. 2-1 voor Adsense!

Banners bieden een vast inkomen. Het is gelijkspel!

De verkoop van banner advertenties zorgt ervoor dat u krijgt wat er is afgesproken met de adverteerder. Zoals voor Adsense, kunt u veel geld verdienen, maar het kan gebeuren dat u niets verdient. Verder, met AdSense moet u $ 100 bereiken totdat u het bedrag kan opnemen. Voor kleinere sites, kan het enkele maanden duren om dit bedrag te bereiken.

In termen van een vast inkomen, zorgen banners voor een grotere veiligheid. Daarom een ander punt voor banner advertenties! 2-2.

We hebben een gelijkspel tussen AdSense en banneradvertenties. Dit toont aan dat beide systemen hun voor-en nadelen hebben. Gelukkig kunt u beide op uw website gebruiken om meer geld te verdienen. Maar pas op voor naar beneden halen van uw site met reclame, teveel advertenties kunnen uw bezoekers laten schrikken.


Bent u het eens met dit gelijkspel? Geef ons uw mening en verbreek het gelijkspel!