Waarom wij erop staan dat u uw eigen domeinnaam hanteert

Uw eigen domeinnaam aanmakenMomenteel zijn er ongeveer 250 miljoen unieke domeinnamen wereldwijd geregistreerd.  1 op de 10 internetgebruikers hebben hun eigen domein en 80 miljoen domeinen zijn alleen al geregistreerd in de Verenigde Staten! Deze gegevens tonen aan hoe belangrijk een domein daadwerkelijk is geworden, maar als u er nog steeds niet van overtuigd bent om een eigen domein te hebben, lees dan snel verder

Uw eigen domeinnaam is een integraal gedeelte van uw website

Een eigen domein hebben is eenvoudig, relatief goedkoop en voor iedereen beschikbaar. Wat zijn de voordelen van een domein?

  • Maakt deel uit van uw huisstijl
  • Biedt professionaliteit
  • Maakt uw website makkelijker te onthouden voor uw bezoekers
  • Maakt e-mailaccounts aanpasbaar
  • Optimalisatie van uw website in zoekmachines (SEO-vriendelijk)

Elk van deze factoren biedt u gemakkelijke en effectieve communicatie met klanten, leveranciers en partners. Lees verder om te leren hoe u de perfecte domeinnaam voor uw website kiest.

Wat kan er gebeuren als u geen eigen domein registreert?

1. U loopt het risico om doelwit te worden van speculanten

De meest dramatische situatie is wanneer iemand het domein aanneemt/ krijgt voor u. Stel je voor dat uw subdomein “smith-technology.webnode.com” is, en iemand registreert de naam “smith-technology.com”. In dat geval kunt u zich voorbereiden op twee scenario’s: ofwel een speculant heeft de naam gekocht en wil het dan voor een veel hogere prijs verkopen, of wat nog erger is, een concurrent is u een stap voor. In dat laatste geval kost het u veel meer om het domein krijgen (misschien is het dan zelfs onmogelijk).

2. Je mist het aantrekken van een groter publiek

Als u één van diegene bent die geen aandacht besteedt aan het optimaliseren van uw websites voor zoekmachines en zegt: “Ik geloof niet in SEO”, bent u misschien moedig, maar u loopt ook het risico om klanten te missen. Voor iedereen adviseren wij de aanschaf van een domein voor SEO. Oudere domeinen hebben meer gezag en domeinen met een groter aantal links zijn ook het best beoordeeld door zoekmachines. Wilt u echt verder gaan met het verspillen van tijd en nieuwe klanten die misschien op zoek zijn naar u?
handige tip voor domeinnaam

3. U geen toegang tot uw account

Wat kan er gebeuren indien u uw inloggegevens vergeet voor uw ‘normale’ gratis e-mail account? Niets goeds. Als u niet beschikt over een wachtwoord of een andere manier om de gegevens te herstellen, kunt u uw account alswel uw bedrijf vergeten. Uw eigen domein geeft u de mogelijkheid om uw eigen e-mailaccounts te hebben, waardoor het risico van het verliezen van de toegang geëlimineerd word.

4. Mensen hebben moeite met het herinneren van uw website

Houd in gedachten dat lange e-mailadressen moeilijk te onthouden zijn (vooral bij meer dan 1 of 2 woorden). Het is aan u aom te beslissen of u alle woorden samen wilt schrijven, of dat deze gescheiden worden door punten of streepjes:

– Smithtechnology.com
– Smith.technology.com
– Smith-technology.com

Als u de zaak nog ingewikkelder wilt maken voor uw klanten met behulp van een subdomein (smid-technology.webnode.com) of ongewone extensies (. Org,. Info,. Eu), dan heeft u een probleem. Wanneer onze gebruikers op zoek zijn naar ons in Duitsland typen zij “Webnode.de” in de zoekmachines. Echter, ons adres voor dit land is “de.webnode.com”. En zo groeien dus problemen!

5. Met behulp van een gratis e-mail service veroorzaakt u verdenkingen

Sommige bedrijven gebruiken een gratis e-mailservice (zoals Hotmail, Gmail, Yahoo, enz.). Is een bericht zoals “Werk vanuit huis en verdien € 500 per dag” vanuit een verdacht  e-mailadres’ jahelp@gmail.com’ dan gewoon toeval?


Denkt u nog steeds dat het kopen van een domeinnaam secundair is? Als u van mening veranderd bent, registreer dan uw domein voordat iemand anders het doet!