Snelle tip: De snelheid van uw website verbeteren

Snelle tip om de snelheid van uw website te verbeterenEen traag ladende webpagina kan een echte belemmering zijn voor iedere bezoeker op uw website. En niet alleen voor bezoekers. Zelfs Google is geen voorstander van sites die inhouden wee geven die langzaam worden geladen. Wist u dat u slechts zeven seconden heeft om uw bezoekers  op uw website te houden? Maak deze tijd niet nog korter! Wij laten u zien hoe u kostbare seconden kunt besparen.

 

De laadsnelheid van de pagina treft vooral de inhoud (afbeeldingen, tekst, andere ondersteunende bestanden) die u op uw website heeft. Afbeeldingen zijn degenen die het laatst worden geladen. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Afbeeldingen op websites zijn vaak groter dan daadwerkelijk nodig is. Een full-size foto rechts op uw homepage kan leiden tot een ramp! Gelukkig is er een eenvoudige oplossing.

De afbeeldingsgrootte moet worden verminderd. Dit kan worden gedaan op uw computer of met behulp van een snel instrument wat rechtstreeks gevonden kan worden in Webnode. Deze tool is te vinden in het web editor waar u al uw foto’s opslaat, in de “Afbeelding browser”.

 

bewerkingsinstrument om de afbeelding aan te passen

 

Selecteer de afbeelding die u wilt vergroten of verkleinen, (klik in de linker hoek) en klik op het blauwe vierkant genaamd “Wijzig afmeting” in de bovenste balk.

 

Instrument om de afbeedling te wijzigen

 

U kunt ook meerdere afbeeldingen samen wijzigingen. In slechts één klik. Voer vervolgens de nieuwe afmeting in en sla de wijzigingen op. Deze zullen onmiddelijk verschijnen.

 

De afmeting wijzigingen

Optimale beeldgrootte is meestal 200 x 200 px.

 

Als u al ongerust raakt bij de gedachte van uw volledige fotogalerij, niet doen! De afbeeldingen in uw fotogalerij zullen niet worden beïnvloed door het probleem met de beeldgrootte. Wanneer u afbeeldingen upload, verandert Webnode automatisch de grootte tot een maximum van 1280 x 1280 pixels. Daarom zijn deze kleiner en kunnen zij zo snel mogelijk geladen worden en tegelijkertijd in een prettige grootte zodat het comfortable is voor uw bezoekers om te bekijken.

 

Hoe snel laadt uw startpagina? Kan het zelfs nog sneller?