Beeldoptimalisatie? – Krijg Een Hogere Rang in Google Search

computer manWist u dat zoekopdrachten voor beelden op het internet per jaat steeds meer groeien? Mensen beginnen meer afbeeldingen te gebruiken,wat er voor zorgt dat de spreiding tendens van afbeeldingen steeds meer van belang is! Lees hier onze tips over hoe u uw foto’s kunt optimaliseren.

 

In 2011, zijn meer dan 100 miljard afbeeldingen en foto’s geüpload naar alleen al Facebook. Mensen houden niet alleen maar van stilstaande beelden, maar ook infographics!

Alle webmasters proberen hun website zo goed mogelijk te optimaliseren, met gespecialiseerde inhoud en origineel schrift. Echter, veel mensen vergeten om hun foto’s te optimaliseren. Het blijkt zelfs een van de belangrijkste kanalen te zijn waarop een bezoeker of klant u vindt!

Afbeeldingen optimaliseren voor Google Image Search

Eerst moet je weten hoe Google de foto’s identificeert en indexeert, zodat u kunt helpen om betere resultaten te bereiken die relevanter zijn voor bezoekers van de website. Lees hier enkele praktische tips en stappen die dienen te worden voorkomen:

groene items

 

Tip 1: Upload foto’s alleen in BMP, GIF, PNG, JPEG-of SVG WebP formaten zodat deze kunnen worden geïndexeerd door Google.

Tip 2: Wijs namen toe aan beelden die juist verwijzen naar de beeldinhoud, en wat gedetailleerd en informatief is. Het is beter te kiezen voor een naam zoals “groene-cup.jpg” is dan een of andere vage naam zoals “IMG100.jpg” of “DSC_1025.jpg”.

Tip 3: Een beeld moet de tekst begeleiden, waar ook een vermelding dient te worden gemaakt van de naam van de afbeelding, bijvoorbeeld “groene kop op de tafel”. Deze “alternatieve tekst” is beter leesbaar voor zoekmachines alsook voor de visueel gehandicapten. In het algemeen genomen, bevordert het een beter overzicht van de inhoud van uw site.

Tip 4: Gebruik de juiste kernwoorden in de context. Vermijd dat er teveel trefwoorden in de beschrijving van een beeld staan, zoals “kop op groene vlakke tafel …”, omdat de alternatieve tekst ertoe kan leiden tot een vermindering van de dienstverlening kwaliteit en hierdoor kan uw site als spam worden gezien.

Tip 5: Zorg ervoor dat u geen informatie of belangrijke tekst insluit in de vorm van een afbeelding in uw menu tabs of site header, omdat daar de tekst niet wordt geïndexeerd door zoekmachines.

 

Vergeet niet om een afbeeldingsnaam en een alternatieve tekst toe te voegen bij het laden van een afbeelding op uw site!