10 dingen die mensen verschrikkelijk vinden op uw site

GRRRRUw site staat al een tijdje onlin, en de statistieken laten u zien dat u elke dag bezoekers heeft. Maar hoe komt het dan mensen niet reageren op uw blog of niets kopen in uw webshop? Bezoekers kunnen uw site afsluiten, gewoon omdat het hun wegjaagt. Ontdek de 10 tien redenen waarom mensen uw webpagina sluiten na 10 seconden.

 

 

Weet u zeker dat uw site het meest aantrekkelijk is als dat het kan zijn? Nou, u kunt nu teleurgesteld worden. Wij hebben voor u een lijst met 10 dingen op websites welke vaak gehaat worden door de bezoekers op het eerste gezicht.

Uw site wordt genegeerd als u de volgende items heeft:

1. Pop-ups

Het gebruik van agressieve pop-ups kan de bezoeker afschrikken. Als iemand op zoek is naar informatie en verwacht relevante inhoud te vinden op uw site, zal een onverwachte pop-up zeer waarschijnlijk leiden tot een klik op de X om de pagina te sluiten.

2. Muziek en/of video bij het opstarten

Stelt u zich eens voor dat u aan het surfen bent op het web op het werk of thuis wanneer uw kind net in slaap is gevallen, en plotseling zonder waarschuwing, luide muziek begint te spelen. Bent u dan gelukkig? Nee.  Bezoekers  hebben namelijk ook het recht om te kiezen om de video te bekijken of om naar muziek luisteren!

3. Een onvriendelijke startpagina

Bezoekers moeten weten waar ze zijn binnen een paar seconden. De startpagina is in ieder geval verplicht om te reageren op vragen zoals “Wie ben jij” en “Waarom kies ik jou” En, als een bonus, moet het iets hebben dat de aandacht trekt – promoties, verkoop, etc. Zorg ervoor dat u uw eigen “aandachtstrekker” hebt!

4. Smakeloze banners

U bent een echte ondernemer als u uw geld verdiend met banneradvertenties op uw site. Maar let op! Te veel opvallende banners kunnen ervoor zorgen dat uw bezoekers worden afgeleid van de inhoud op uw website.

5. Verwarrende navigatie

Bezoekers zijn niet hetzelfde als u – zij kennen de organisatie van uw website niet, en daarom word het aangeraden om de navigatie zo eenvoudig mogelijk te houden, zodat mensen de nodige punten kunnen vinden tijdens het browsen op uw site.

6. Pagina’s die langzaam openen

Uw bezoeker zal tellen tot 5. Als uw pagina niet geopend wordt na die tijd, zal deze worden gesloten. Denk twee keer na voordat u beelden met hoge resolutie of zware Flash-bestanden toevoegd aan uw startpagina.

7. Niet geformatteerde tekst

Werp een blik op de afbeelding hieronder. Zelfs zonder het te lezen, een tekst die geen titel, paragraaf,  of link waar nodig is, heeft, trekt geen aandacht van de lezer. Als de tekst ziet er niet aantrekkelijk uitziet – zal deze niet gelezen worden!

8. “Neem contact met ons op” veld is leeg

Een gebrek aan contact info kan een “nee” betekenen, vooral als het gaat om commerciële sites. Het feedback formulier is misschien wel niet genoeg voor u.

9. Geen sociale buttons

Af en toe zal een bezoeker proberen om uw link te kopiëren om deze zo te delen met vrienden. De meeste mensen zullen uw webpagina eenvoudig sluiten zonder deze te delen, als ze zien dat er geen sociale button aanwezig is.

10. Geen blog, geen news

Uw bezoeker zal vragen: Leeft er iemand? Een goede website is niet genoeg tegenwoordig, u moet uw publiek updaten met nieuws. Veel mensen zullen snel uw website verlaten als ze geen nieuws of blog vinden.

Weet u hoe u deze 10 dingen kunt repareren?

Elk van deze tips kan gebruikt worden in voordeel van uw website, mits deze juist gebruikt worden. Mis onze volgende serie Transformeren van “nadelen” naar “voordelen” niet die betrekking hebben op al deze vragen, om u te helpen om uw website te verhogen naar een gevorderd niveau!

 

Is er iets dat u wilt toevoegen aan deze lijst? Schrijf het in de comments!