7 Fouten die zorgen voor een lager zoekresultaat

SEO mistakes Het optimaliseren van uw website voor organisch zoeken is zeer waarschijnlijk uw eerste strategie om uw website online zichtbaar te krijgen. Als uw de lijnen volgt om zichtbaar te worden op de voorpagina van de zoekresultaten, zorg er dan voor dat u niet wetende fouten maakt die daadwerkelijk uw resultaten omlaag halen. We hebben een lijst opgesteld van voorkomende fouten die gemaakt worden in SEO, dus blijf lezen!

 

7 Dure SEO Fouten

De keuzes die u maakt bij het ontwikkelen van uw website kan een diepgaande invloed hebben op uw SEO resultaten. Zorg ervoor dat u geen schade toebrengt aan uw zoekmachine resultaten in plaats van uw site te helpen.

1. Overmatig gebruik van keywords

Overmatig gebruik van zoekwoorden, of het toevoegen van een groot aantal zoekwoorden alleen om een goede positie in de zoekmachines te krijgen doen meer kwaad dan goed. Zoekmachines vinden uw site beter als u relevante, en specifieke zoekwoorden heeft. Gebruik een tool zoals Keyworddensity.com om de frequentie van zoekwoorden op een pagina te meten. Tegenwoordig moet de ideale keyword dichtheid van een pagina 2-4% zijn. Vergeet niet dat u schrijft voor uw bezoekers!

2. Obscure inhoud

De eerste en belangrijkste regel om een goede SEO te verkrijgen is een goede inhoud. De inhoud is voor uw bezoekers, niet voor uw collega’s en zeker niet voor zoekmachines. Vermijd daarom onduidelijke of onbegrijpelijke teksten, of een vaktaal die nadeel kunnen hebben op het begrijpen van uw inhoud door uw doelgroep.

3. Geen interlinks

Voeg links toe tussen de interne pagina’s van uw website, en niet alleen op uwstartpagina. De ankertekst is het belangrijkst. Een oproep tot actie, zoals “klik hier” en “zie hier” worden niet meer begunstigd door zoekmachines dus zorg ervoor dat u zoekwoorden gebruikt voor uw link.

4. Inhoud die moeilijk te indexeren is

Zoekmachines kunnen niet, of hebben grote moeite met het indexeren van bepaalde inhoud. Hoewel het ontwerp zeker een belangrijk aspect is, dient u ervoor te zorgen dat het niet de functionaliteit van uw website schaadt. Overweldig uw site daarom niet met:

  • Flash
  • JavaScript
  • Frame

5. Inhoud kopieren

Plak niet in de oude inhoud, nooit dezelfde inhoud herhalen, en bovenal, vermijd plagiaat. Elke vorm van gekopieerde inhoud beïnvloedt je resultaten op een negatieve manier. Herhaal nooit de pagina titel in uw website, maar geef elke pagina een specifieke en passende titel.

6. Trage laadtijd

Zoekmachines geven de voorkeur aan pagina’s die snel laden dus zorg ervoor dat uw website niet word geconfronteerd met het probleem van een trage laadtijd. Als u vindt dat uw website te traag laadt, raadpleeg ons artikel over hoe u de snelheid van uw website kunt verhogen.

7. Enkel vertrouwen op SEO software

Hoewel SEO software een gemakkelijke oplossing lijkt te zijn voor het genereren van leads, het heeft echter een beperkte waarde als dit de enige strategie is. Elke website heeft zijn eigen complexe structuur die een gepersonaliseerde aanpak vereist. Als eigenaar van uw website, bent u de enige die uw product, doelgroep en doelstellingen het beste kent.

Het optimaliseren van uw website kan een complexe taak zijn, maar is er zeker een die lonend is.

Het is belangrijk dat u uw website regelmatig bekijkt om uw SEO resultaten voortdurend te verbeteren. Als u meer manieren wilt ontdekken over hoe u uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines, kijk dan op onze blogartikelen over zoekwoorden, link building, en beeldoptimalisatie.