Web van de Maand: La Cigarra Cultural

De beste ingrediënten voor het creëren van een adembenemende website is: toewijding, inzet, en een (groot) doel. Marcelo Rafael Alvarello heeft met la-cigarra.com zijn eigen recept gemaakt. Een website die ontwikkeld is om meer zichtbaarheid te geven aan nieuws en mensen die niet beschikken over de publiciteit die ze nodig hebben. Dit artikel zal ingaan op de belangrijkste redenen waarom de website gekozen is voor onze April, 2013 “Web van de Maand”.

Het Webnode team heeft gekozen voor La Cigarra vanwege het professionele ontwerp dat Marcelo heeft gemaakt voor de website, want deze is aangepast en geeft een unieke stijl aan elke mogelijkheid die onze tool biedt voor hun eigen communicatie-behoeften. De afbeeldingen, tekst en de opstelling van de gegevens zijn allemaal goed weergegeven. De lay-out, in blokken van verschillende afmetingen, doet denken aan formaten die gebruikt worden op sociale netwerken zoals Pinterest of Tumblr, waardoor het zeer modern oogt. Bovendien, heeft elk blok een knop “+ info” wat een efficiënte en aantrekkelijke ‘call to action’ is om verder te lezen.

Ik ben een Culturele en Sociale Manager van personen met een handicap. Ik ben toegewijd aan het uitvoeren van sociale integratie projecten voor de meest kwetsbaren: Aangepaste musea, Virtuele Reisplannen en Awareness Musea beschermd door archeologisch erfgoed. La Cigarra was het resultaat van de ervaring die ik heb opgedaan bij het bekijken van de pagina’s van Culturele Zaken. Ik realiseerde me dat er veel mensen zijn alsook nieuws dat niet openbaar is verschenen en zo voelde ik het verlangen om het nieuws en mensen die niet de benodigde publiciteit krijgen zichtbaar te maken. Veel “Culturele Helden” zijn anoniem. Vandaar mijn besluit om al deze ervaringen te publiceren op een website.

 

Marcelo koos Webnode omdat, in zijn woorden; het geeft me de kans om volledige multimedia-inhoud te genereren zonder enige kennis van webprogrammeren. Het platform is eenvoudig en intuïtief, zeer makkelijk te gebruiken, heeft uitgebreide tools en de nieuwste technologie om kleurrijke sjablonen te hebben en gebruiken.

Marcelo, wij zijn blij om u te helpen met uw website La Cigarra, om zo meer bekendheid te geven aan de verhalen van “Culturele Helden” waarin, vele malen, de massamedia de neiging heeft om dit opzij te schuiven. Voor deze, en voor de visuele kwaliteit van uw pagina, wensen wij u veel succes.

 

Als u trots bent op uw website en u wilt dit delen met ons en de Webnode gemeenschap, stuur ons dan een e-mail met uw website-adres naar web-of-the-month@webnode.com.