5 Stappen voor een Succesvolle Link Building

Link building (linkopbouw), of het bouwen van backlinks is een voortdurende activiteit van het verzamelen van links die naar uw website leiden. Om de positie van uw website in zoekmachines te versterken en om het aantal bezoekers naar uw site te verhogen, is link building de weg om te belopen. Wij laten u zien hoe u succesvol kunt beginnen!

Er zijn vele mogelijkheden en methoden om backlinks te krijgen. Laten we samen eens een kijkje nemen naar een aantal van hen.

1. Natuurlijke Links

De beste, maar moeilijkste linkbuilding methode is om natuurlijke verbanden te krijgen. In feite betekent dit dat de mensen die uw website bezoeken vanuit zichzelf een verwijzing maken in artikelen en/of op sociale netwerken. U kunt dit proces bevorderen, maar u zult nooit de volledige controle hebben.

U kunt natuurlijke backlinks bouwen door case studies, tutorials of infographics (grafische visuele weergave van gegevens) te creëren. Bijvoorbeeld, infographics zijn aantrekkelijk voor gebruikers en hebben een groot potentieel om gedeeld te worden. Er zijn veel online toepassingen die u in staat stellen om uw eigen infographic te maken. Probeer bijvoorbeeld http://www.pi.pe/ of http://infogr.am/. Bekijk deze infographic die gemaakt is door Survio.com; een online enquête bouwer, om hun eerste verjaardag te vieren.

2. Vennootschap

Een andere link building methode is om backlinks uit te wisselen met een website die verwand is aan u, maar geen directe concurreren is van u. Probeer een link uitwisseling met uw leverancier. Bijvoorbeeld, als u eigenaar bent van een meubelwinkel, dan kan de leverancier van het meubilair een link plaatsen naar uw winkel op hun website. U kunt, op uw beurt, een koppeling van de leverancier op uw website plaatsen. Een dergelijke overeenkomst is perfect voor beide partijen. In een partnerschap, dient u niet alleen na te denken over wat een partner u kan bieden, maar ook over wat u een potentiële partner kunt bieden.

3. Directories

U kunt duizenden online directories vinden, waar u uw website kunt indienen. Kies zorgvuldig de directory waaraan u uw site wilt toevoegen. Voor beginners raden we het aan om te beginnen met de meest bezochte directories, zoals Yahoo! Directory, of DMOZ. Selecteer degene die relevant zijn aan de inhoud van uw pagina.

4. Het schrijven van artikelen

Een andere manier om backlinkste krijgen is om samen te werken met blogs die een vergelijkbaar onderwerp als uw website behandelen. Als u eigenaar bent van een meubelwinkel, kunt u het bijvoorbeeld proberen om een samenwerking met de blogs aan te gaan die het kiezen van design meubelen of interieurontwerp behandelen. De blog-eigenaar kan een onderwerp aanbieden waarhij alleen over u schrijft, of u kunt aanbieden om het artikel voor hem te schrijven waarmee u de werkdruk dus verminderd. Een aanbieding heeft niet altijd een goede kwalitatieve inhoud van zichzelf, wees tevens voorzichtig met overdadige reclame. Schrijven op relevante blogs toont dat u echt uw vakgebied begrijpt, en u krijgt tevens backlinks wat resulteert in meer verkeer naar uw site.

5. Interne links

U kunt de links optimaliseren die leiden van het een deel van uw website naar het andere deel. Dit is zeker handig voor online winkels/ webshops. Zorg ervoor dat u soortgelijke producten aanbiedt op een pagina die de merchandise weergeeft. Bijvoorbeeld, op een pagina waar u een broek aanbiedt, kunt u een link toevoegen die naar riemen leidt. Het helpt niet alleen uw klanten, maar ook u, omdat u links opbouwt en waarschijnlijk ook de verkoop van andere producten op uw pagina bevorderd.

Hieronder ziet u voorbeeld van aanbevolen producten voor opblaasbare zwembaden.