Zet Nadelen om in Voordelen: Hoe Opgemaakte Tekst uw Website Verbeterd

Uw website kan over van alles gaan, maar uiteindelijk gaat het om de tekst. Hoe de tekst toepast bepaalt de betrokkenheid van uw bezoekers. Weet u dat het plakken van opgemaakte tekst zelfs het success van de website optimalisatie succes kan beschadigen? Als u deze fout niet wilt maken, blijf dan lezen!

Hoe u de inhoud van uw website presenteert is erg belangrijk. In een tijdperk waarin het beeld de aandacht trekt van de bezoeker, is het vrij moeilijk om een tekst aantrekkelijk te maken. Als uw tekst rommelig en moeilijk te lezen is, zal het niet worden gelezen en zult u bezoekers verliezen. Naast het controleren van elementaire zaken zoals spelling en interpunctie (typ uw tekst in Word als u niet zeker bent over uw vaardigheden), dient u te letten op:

  • Verdeel grote stukken tekst in paragrafen
  • Maak een titel voor elke paragraaf
  • Vergeet niet om grote stukken tekst te verdelen in alinea’s
  • Gebruik opsommingstekens en nummering voor lijsten
  • Gebruik vet of cursief is voor het benadrukken van woorden

Neem een snelle blik op deze twee identieke teksten:

Text

De inhoud is hetzelfde, maar de eerste tekst mist duidelijk elke visuele aantrekkingskracht.

Gebruik de HTML tekstopmaak om de optimalisatie te verbeteren

Tekst opmaken is niet alleen de styling met kleur, lettertype, enz., maar biedt ook informatie aan web crawlers over wat is wat op uw website. Als u gebruik maakt van een CMS zoals Webnode, zult u in staat zijn om rechtstreeks tekst op te maken met de editing tools.

 

Attributen zoals Kop 1, Kop2, enz. geven door aan de web crawlers dat een deel van uw tekst een tekst is in een paragraaf, een titel en ga zo maar door. Als u een zoekwoord in de titel of titels van uw pagina hebt en deze aansluiten op de zoekopdracht van iemand, dan zal de zoekmachine uw website meer relevant vinden en hierdoor zal deze hoger te zien zijn in de zoekresultaten.

Wilt u uw website nog meer verbeteren? Bekijk dan ons artikel over “10 dingen die mensen verschrikkelijk vinden op uw site“.