Wat is een Tag en Waarom zijn deze Belangrijk op uw Site

15.7.2013

U kunt ze vinden in e-mail clients, websites of image-sharing portals. Ze worden gebruikt door Amazon – de grootste online winkel in de wereld, de online encyclopedie Wikipedia, en zelfs nieuwssites. We hebben het over tags die ook beschikbaar zijn voor uw Webnode website. Waarom zult u deze gebruiken? Blijf lezen om erachter te komen.

Tags werden een paar jaar geleden populair door Flickr – een van de eerste websites voor het delen van foto’s. Flickr gaf gebruikers de mogelijkheid om foto’s te sorteren in aangepaste categorieën. Vanuit dit principe, zijn andere diensten ontstaan die vele verschillende vormen aangenomen hebben.

Wat Is Een Tag en Hoe Werkt Het

Met name bij het maken van een grotere website, is het nodig om een soort indeling te creeren. Een website heeft een menu, maar het laat u nooit de inhoud zien vanuit de verschillende invalshoeken, zoals tags dat doen. Bezoekers kunnen een tagwolk zien en zo de inhoud lokaliseren die zij willen zien.

Tags (metadata) – zijn woorden of zinnen die de inhoud van uw site te beschrijven, ongeacht het formaat. Dezelfde labels kunnen worden toegevoegd aan teksten, video’s, producten of foto’s. Wij raden het aan om altijd gebruik te maken van meerdere tags voor elk item.

Tag clouds – alle tags in een groep. Bezoekers kiezen zo voor het onderwerp in een oogopslag. De selectie word ook vereenvoudigd door het uiterlijk van deze wolkenmarkering – degene die vaker gebruikt worden worden weergegeven in een groter lettertype.

Tags zijn eenvoudig te gebruiken in de praktijk. Stelt u zich het volgende voorbeeld over een nieuwssite voor. Een nieuwssite heeft secties zoals “Wereldnieuws “, “Sport”, “Cultuur”, enz. Elk onderdeel van de website word in een van deze categorieën geplaatst. Echter, op het eerste gezicht, is het is nogal een brede classificatie. Dus categoriseerd u het op een andere manier – met tags.

Als voorbeeld, een artikel genaamd “Diepwater Horizon Olieramp verlamt de zuidelijke kust van de VS” zal word opgenomen onder de categorie “Wereldnieuws” en krijgt het label “ecologische ramp”. Ander cultureel nieuws zoals “Documentaire Film over de redding van de dieren in de Golf van Mexico won de Emmy ‘zal logischerwijs vallen onder de categorie’ Cultuur ‘. Maar we kunnen nog steeds het label “ecologische ramp” toewijzen. Tags verbinden verschillende artikelen, die op het eerste gezicht geen verband met elkaar lijken te hebben, maar die eigenlijk een gemeenschappelijk thema hebben.

Hoe u Tags dient te gebruiken in Webnode

In Webnode, kunt u tags toewijzen aan pagina’s, artikelen, foto’s in de fotogalerij, items in de catalogus, en producten in webshops. In uw webshop, kunt u bijvoorbeeld tags gebruiken die de kleur en het materiaal van de producten beschrijven. En wanneer u muziek deelt, kunt u tags gebruiken om de stijl of artiest te markeren.

 Tags invullen

Voeg de Tags toe onder “Pagina-eigenschappen”. Als u op “Toon Alle” klikt, krijgt u de tags te zien die u eerder heeft gebruikt.

Een ‘tagcloud’ toont alle tags samen in een blok. In de instellingen hiervan, kunt u het aantal getoonde labels naar wens wijzigen. Indien nodig kunt u de tag cloud op elke pagina toevoegen. Zie hoe u dit kunt doen in onze Handleiding.

Laatste tip: Stel uzelf in op de mindset van uw bezoekers of klanten en focus op welke labels u zouden kunnen helpen en maak uw eigen taggingsysteem. Uw inspanningen zullen worden gewaardeerd en u hoeft niet lang te wachten op meer verkeer en omzetstoename.

Deel uw webpagina met tags in de comments!

Olga Prokopová (25 posten)

Wat is een Tag en Waarom zijn deze Belangrijk op uw Site by

Maak uw Gratis Website!

  • 100% gratis
  • Geen advertenties
  • Geen installatie
  • In enkel 5 min
  • Uw eigen domein

Partner programma

Verdien geld met Webnode!

Meer informatie