Web van de Maand: Bruiloftvideo (Svatební Video)

Jiří Majek is begonnen met het maken van video’s toen een Tsjechische film genaamd Inheritance werd gefilmd. Kort daarna kocht hij een camera, begon met zijn eigen films te schieten en waagde het erop om ook bruiloften en diverse culturele evenementen te fotograferen. In 1999 richtte hij zijn eigen filmstudio op en besloot hij dat hij een eigen website moest hebben.

Op dat moment, was het niet hebben van internet thuis een gebruikelijk fenomeen“, legt Jiří uit. Maar hij geloofde dat het internet zou komen met de tijd. “Dankzij het internet, kan elk bedrijf efficiënter zijn. Wie vandaag de dag niet beschikt over een website, lijkt niet te bestaan“, zegt hij.

Zijn bedrijf doet het goed, en omdat een groot deel van zijn bedrijf slechts bestond om bruiloften te schieten, begon hij met de creatie van een speciale website voor bruiloftfilms. Hij was op zoek naar een CMS systeem die hem de volledige controle zou geven over zijn website, maar vondt altijd programma’s die hulp van buitenaf nodig hadden. Tot op de dag dat een collega-cameraman Webnode suggereerde. Jiří probeerde het – en was tevreden. Hij zegt: “Ik was vooral geïnteresseerd in de eenvoud en het feit dat ik een hele site voor me heb die ik meteen kan bewerken.”

Wedding clip – Jana a Luboš, Tvrdonice van Jiří Májek – VIDEOSTUDIO op Vimeo.

Hij schiet ongeveer 40 bruiloften per jaar, gaat naar Slowakije en de buurlanden. “Waar ik vooral van geniet bij het schieten van bruiloften, is het werken met mensen”, legt hij uit. “Ik probeer de natuurlijke emotie, schoonheid en vreugde van alle betrokkenen vast te leggen zodat ze een herinnering hebben van hun speciale dag voor de jaren erna”.

Zijn grootste prestatie is in de eerste plaats dat hij een baan heeft waarvan hij geniet en de inhoud hiervan. “Ik hou van reizen, en door mijn werk ontdek ik nieuwe plaatsen en nieuwe mensen. Een wijs man zei ooit: ‘Zoek een baan waarvan je houdt en werk nooit een dag in je leven’. Dit is 100% het geval“. Voor iedereen die graag in zijn voetsporen wilt treden, heeft hij een advies: “Kies een werkveld wat je leuk vindt. Wees geduldig, en klanten zullen u zeker vinden”.