Snelle Tip: Hoe voeg je een chatprogramma toe aan je Webwinkel

Een website zonder chat is net zoals een winkel zonder personeel. Regelmatig, wanneer potentiele klanten je webshop bezoeken, vergelijken ze ook andere websites met soortgelijke producten. Vaak is het de eerste die antwoord de gene die de klant binnenhaalt. Laat je klanten dan ook niet wachten en voeg het Smartsupp chatprogramma toe aan je website. 

 

 

 

CEO van Smartsupp – Vladimir Sandera legde het volgende uit, hij omschrijft een grote Tsjechische webwinkel als volgt: „De webshop heeft over 200 000 bezoekers per maand. We zagen dat bezoekers die gesproken hadden met verkoopmedewerkers 12.6% uiteindelijk iets kochten, dit terwijl maar 1.7% van de bezoekers die met niemand hadden gesproken iets kochten. Dus 7 keer meer werd er verkocht wanneer er iemand was om een vraag aan te stellen! Daarnaast zagen we dat bezoekers die gebruik maakten van de chat grotere bedragen uitgaven, dus ieder gesprek heeft daadwerkelijk zijn waarde.“

In dit artikel, zal ik het alleen hebben over hoe je het maximale uit Smartsupp’s gratis versie kan halen, zodat jouw Webnode website zich kan verbeteren en meer kan verkopen. Hier zijn een aantal voordelen van een chat te hebben op je website:

  • Je reageert sneller naar mogelijke klanten, en daardoor kan je eerder verkoopmogelijkheden ontdekken.
  • Het verbetert je klant tevredenheidsindex en geeft klanten meer vertrouwen in jouw producten.
  • Live chat widget allows you to see how many visitors are on your website in real time, including the ones that are not chatting with you.
  • Met de Live chat Widget kun je direct zien hoeveel bezoekers op jouw website bezoeken en ook de klanten die geen gebruik maken van de live chat.
  • Je kan de e-mail adressen van je bezoekers verzamelen zodat je hun laten kan bereiken met e-mail campagnes.

Hoe breng je de Smartsupp Live Chat widget aan je Webnode Website

De eerste stap is jezelf aanmelden in het Smartsupp systeem.Zodra je toegang hebt tot je account, zal het systeem de embed-code die je kunt invoegen om voor je site te genereren.

 Embed code van de Smartsupp live chat widget

Kopieer de embed code van de Smartsupp live chat widget

Kopieer vervolgens de embed code die in het kader verschijnt en plaats deze in de webwinkel van je Webnode project met de functie “embed code“. Indien je vergeten bent hoe volg dan deze tutorial .

Als je wilt de live chat-venster dat verschijnt op elke pagina van jouw site en niet alleen op de homepage, volg dan de volgende stappen om de embed code toe te voegen door middel van de “Geavanceerde instellingen” van de Webnode editor:

  1. Ga naar de editor van je project .
  2. Klik op “Sjablonen” en kies “geavanceerde instellingen” in het menu.
  3. Eenmaal binnen, klik op de knop “Meer” en kies de optie “embed code” om de code die je hebt gekopieerd te plakken.

 Plaatsen van de widget in de " Geavanceerde instellingen"

Het plaatsen van de Widget in de “Geavanceerde instellingen”

Ik hoop dat deze Widget je zal helpen de relaties met je klanten te verbeteren en je omzet verhogen.

Wil je dat ik schrijf over een andere widget voor je bedrijf? Suggereren deze in het commentaar box hieronder.