Hoe kan ik Een Domein Registreren

Als je graag jouw websiteadres (domeinnaam) wilt wijzigen, kan je een eigen domein – een nieuw adres voor jouw website in de vorm van “www.adres.nl” – registreren zonder het “.webnode” gedeelte op het eind. Domeinen kunnen enkel geregistreerd worden als je een Premium pakket hebt.

Als je nog geen Premium pakket hebt en je wilt een domein registreren, zal je doorgeleid worden naar de pagina voor het kiezen van een Premium pakket. Bij de eerste aankoop van een Mini, Standaard of Pro Premium pakket, zal het domein gratis zijn voor het eerste jaar. Je zal dan enkel moeten betalen voor het Premium pakket.

Als je eerst een Mini, Standaard of Pro Premium pakket hebt gekocht, zal je een voucher ontvangen die je zal kunnen gebruiken om een domein gratis te registreren voor 1 jaar. De voucher zal worden getoond na het voltooien van de betaling voor het Premium pakket en zal ook via email worden verzonden naar het emailadres waarmee je de website hebt aangemaakt (die je gebruikt om je bij Webnode aan te melden). Deze voucher is geldig voor 45 dagen.

Als je de voucher gebruikt om een domein te registreren voor meer dan 1 jaar, zal de kostprijs van het domein voor 1 jaar afgetrokken worden van het te betalen bedrag. De voucher kan ook gebruikt worden om een domein gratis over te dragen naar Webnode.

Het eerste jaar gratis domein is niet inbegrepen in het Limited Premium pakket.

De voucher voor een gratis domein voor 1 jaar is geldig voor nationale domeinen (.nl, .be, .com, .eu, …), maar niet voor speciale domeinen (.accountants, .cafe, .consulting, …). De lijst met domeinen waar de voucher voor geldig is kan je vinden in onze prijslijst voor domeinen.

Meer informatie over het kiezen van een gepast domein kan onderaan dit artikel worden gevonden.

1. Je kan een domein registreren op de Mijn projecten pagina door te klikken op Registreer je eigen domein.

Hoe kan ik Een Domein Registreren

2. Een andere manier om een domein te registreren is om dat te doen via de editor door te klikken op INSTELLINGEN.

Hoe kan ik Een Domein Registreren

3. Klik op REGISTREER EEN NIEUW DOMEIN op het Domeinen tabblad.

Hoe kan ik Een Domein Registreren

4. Het systeem zal nu een domeinnaam voorstellen voor jouw website. Als dit het domein is dat je wilt gebruiken, klik dan op REGISTREREN.

Als je liever een ander domain wilt registreren, voer de domeinnaam dan in het veld onderaan de pagina in en klik op het zoekicoon.

Hoe kan ik Een Domein Registreren

5. In de volgende stap zal het systeem je de mogelijkheid aanbieden om een Premium pakket te activeren. Kies het pakket die je graag wilt gebruiken en klik op Kies dit pakket om verder te gaan.

Hoe kan ik Een Domein Registreren

6. Kies of je het domein als een individu wilt registreren of als een bedrijf. Geef jouw contactgegevens in en zorg ervoor dat deze correct zijn, om problemen met de registrar te voorkomen. De gegevens die je invult zullen de gegevens van de eigenaar van het domein zijn. Het is daarom belangrijk dat deze gegevens correct zijn. Klik vervolgens op Ga verder naar de checkout.

Hoe kan ik Een Domein Registreren

7. Als je een domein registreert nadat je al een Premium pakket hebt gekocht, klik op de Ik heb een voucher knop en voer de vouchercode in die je via email hebt ontvangen. Bevestig en activeer de voucher door te klikken op Activeer voucher.

Als je het domein registreert als een bedrijf, vink dan het vakje Bedrijfsfacturatie aan. Klik ten slotte op Aankopen om de bestelling te voltooien.

Hoe kan ik Een Domein Registreren

Merk aub. op dat het tot 48 uur na het ontvangen van de betaling kan duren voordat het domein geactiveerd wordt. Je kan de status van het domein bekijken in het gedeelte Domeinbeheer op de administratiepagina van de website.

Hoe het juiste domein kiezen

• Kies een domein dat beknopt en eenvoudig te onthouden is. Bezoekers moeten onmiddellijk weten waar de website over gaat, na het lezen van het domein.
  • Een ideaal domein heeft 1 – 2 woorden in de naam. Als je twijfelt tussen de optie met een dash of zonder een dash (mijndomein.nl of mijn-domein.nl), is het aangeraden om beide te registreren. Als >primair domein< kan je dan het domein ingeven dat eenvoudiger is voor de bezoekers om te onthouden.
  • Kies ook een domein dat origineel is en zoek uit of er al geen gelijkaardig domein bestaat, om onnodige competitie te voorkomen.
  • Als je een domein registreert voor een bedrijf kan je ook de naam van het bedrijf gebruiken voor het domein.
  • Trefwoorden in domeinen zijn niet meer zo belangrijk zoals ze ooit waren. Het cruciale aspect is de kwaliteit en populariteit van de website. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als een domein dat de trefwoorden van jouw website al bevat al genomen is.

Privé domeinregistratie

Tijdens het registreren van een domein kan je ook de privé domeinregistratie aankopen. Deze dienst dient ervoor om jouw contactgegevens te verbergen uit de publieke databanken van domeinen. Als de privé domeinregistratie niet is geactiveerd, zullen jouw contactgegevens die je hebt ingevoerd tijdens het registreren van het domein (naam, adres, telefoonnummer, …) zichtbaar zijn in de publieke databanken van domeinen.