Categorieën Aanmaken en Bewerken

Dit artikel zal uitleggen wat categorieën zijn en hoe je deze kan aanmaken en er producten aan kan toevoegen.

Categorieën zijn groepen waarin producten kunnen worden geplaatst. Deze productgroepen delen dezelfde kenmerken, zoals heren- of dameskleding, schoenen, horloges, accessoires, mobiele telefoons of speelgoed. Producten kunnen aan een willekeurig aantal categorieën worden toegevoegd. ‘Winterjas Dames’ kan bijvoorbeeld worden toegevoegd aan de categorieën ‘Dameskleding’, ‘Winterkleding’ en ‘Jassen’.  Deze kenmerken helpen jou en jouw potentiële klanten bij het navigeren door je online winkel. Categorieën zijn niet enkel bedoeld voor kleding, maar kunnen worden gebruikt voor elk type product dat je zal verkopen.

Categorieën bewerken

1. Je kan het menu voor categorieën bereiken door op de PRODUCTEN knop te klikken in het bovenste menu.

2. Klik op Beheer categorieën linksonder in het venster.

Categorieën aanmaken en bewerken

3. In het Categorieën venster kan je de categorieën aanmaken, bewerken, of verwijderen, en de producten in de categorieën herschikken.

Categorieën aanmaken en bewerken

Je kan specifieke categorieën bekijken door in de linkerkolom op de naam van de categorie te klikken.

Een nieuwe categorie aanmaken

1. Maak en voeg een nieuwe categorie toe door te klikken op Voeg categorie toe in de rechterbovenhoek van het venster. Geef de naam van de nieuwe categorie in en bevestig door te klikken op Creëren.

2. Je kan daarna producten aan je categorieën toevoegen door te klikken op Producten toewijzen.

Categorieën aanmaken en bewerken

3. Er zal een nieuwe venster verschijnen waar je de namen van de producten die je aan een categorie wilt toevoegen, kan ingeven.

Categorieën aanmaken en bewerken

TIP: Als je een nieuw product wilt toevoegen, klik je op PRODUCTEN in het bovenste menu en klik je vervolgens op Voeg product toe. Meer informatie over het maken van nieuwe producten kan je vinden in het artikel Hoe kan ik een product toevoegen.

Je kan categorieën verwijderen door op de Categorie verwijderen knop te klikken.

Producten kunnen ook uit categorieën verwijderd worden in het Categorieën venster. Om dat te doen klik je op de dat verschijnt wanneer je je muis op een product houdt. Dit product zal uit zonder verdere bevestiging uit de categorie verwijderd worden. Het product wordt verwijderd uit de categorie, maar zal nog steeds beschikbaar zijn in je online winkel. Om het product volledig te verwijderen, kan je dat doen via de PRODUCTEN in het bovenste menu.

Categorieën aanmaken en bewerken

De naam van een categorie wijzigen is gemakkelijk. Hernoem de categorie in het Categorieën venster.

Categorieën aanmaken en bewerken