Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

Je kan je online winkel koppelen aan Google Analytics om zo de gedetailleerde gegevens te ontvangen die je mogelijk nodig hebt bij het runnen van je online bedrijf, zoals demografische gegevens, winkelgedrag, of voltooide transacties.

Deze functie is beschikbaar met het Pro Premium pakket. Deze stelt je in staat om gedetailleerde informatie over aangekochte producten, zoals de meest populaire producten, gemiddelde waarde van de bestelling, enz..., te bekijken.

1. Meld je aan op je Google Analytics account.

2. Klik op de Beheerder knop in de linkerbenedenhoek op het dashboard.

Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

3. Klik op Maak account.

Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

4. Geef de gevraagde informatie in en klik op Tracking-ID ophalen.

Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

5. Vink de vakjes aan en klik op Ik ga akkoord.

Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

6. Kopieer de Tracking-ID.

Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

7. Klik op Instellingen voor e-commerce in het menu van de Beheerder.

Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

8. Klik op de sliders om e-commerce te activeren en klik vervolgens op Opslaan.

Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

9. Meld je aan op je Webnode account en ga naar de editor van je online winkel. Klik op INSTELLINGEN in het bovenste menu.

Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

10. Klik op het Webnode instellingen tabblad.

Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

11. Klik op Google Analytics en plak de tracking-ID dat je hebt gekopieerd van je Google Analytics account. Klik vervolgens op Opslaan.

Jouw Online Winkel Koppelen aan Google Analytics

12. Publiceer de wijzigingen.

Jouw online winkel is nu gekoppeld aan je Google Analytics account. Nu moet je de configuratie met Google Analytics in je account voltooien door in te stellen welke gegevens je wilt verzamelen of welke conversies je wilt instellen.

Meer informatie over wat mogelijk is met Google Analytics en hoe je dit naar je behoeften kan instellen, kan je vinden in de handleiding van Aan de slag met Google Analytics. Je kan nog dieper ingaan in de wereld van Analytics door de gratis cursussen van Google te volgen in de Google Analytics Academy.